Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Általános 2022.05.04. MIT
Hírek

3,5 milliárdos fejlesztés

Három és fél milliárdos eszköz- és műszerfejlesztéssel gazdagodott az Amerikai úti idegsebészet.


Kásler Miklós elmondta: a pszichiátriai, neurológiai megbetegedésekben magyarok tömegei "nyomorodnak el", ezen segít a mentálhigiéniás program. Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) volt talán Európában az egyetlen olyan intézmény, amely az idegrendszer minden funkciójával foglalkozott. Az OPNI-t azonban 2010 előtti megszüntették. Helyettesítésére törekszik a jelenlegi egészségügyi kormányzat a meglévő intézmények - az Amerikai úti Országos Mentális, Idegsebészeti és Ideggyógyászati Intézet és az Nyírő Gyula Kórház - fejlesztésével.

Az Amerikai úti intézet 3,5 milliárdos eszköz- és műszerfejlesztésben részesült - jelezte Kásler Miklós.

A miniszter elmondta azt is: a vidéki egészségügy 500 milliárdos fejlesztése után 2017-től az Egészséges Budapestért Program keretében a központi régióban élő 4 millió ember egészségügyi ellátásának fejlesztésére fordítanak 700 milliárd forintot, ennek részeként 54 milliárd forintból 32 járóbeteg-szakrendelőt újítanak fel, ebből 12 már befejeződött.

Borbély Ádám, a Fidesz-KDNP zuglói képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón köszönetet mondott a kormánynak a zuglói fejlesztésekért, így többek között a Bethesda gyermekkórház 6,5 milliárdos, az Uzsoki utcai kórház 14 milliárdos bővítéséért.

Soha ennyi fejlesztés nem érkezett a kerületbe - mondta a képviselőjelölt.

Kiemelte, hogy a fejlesztések mit sem érnek az orvosok, egészségügyi dolgozók áldozatos munkája nélkül, ami a járványban különösen fontos volt. Mindezért köszönetet mondott az orvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak.

Erőss Loránd idegsebész, az Országos Mentális, Idegsebészeti és Ideggyógyászati Intézet főigazgatója a sajtótájékoztatón szintén köszöntete mondott a kormánynak az intézmény fejlesztéséért.

Megjegyezte, az intézet feladata az innováció is, az idegrendszer-kutatás és -gyógyítás új módszereinek kidolgozása, például a robotsebészet területén. Az intézmény fejlesztése pedig nem áll le: az új eszközök, műszerek mellett új műtőblokk és energiarendszer is létesül.